Mighty Zazuum, Flip Flop Fatality, Asheraah

Kada
Gdje
Monteparadiso Club

 

U subotu, 12.12.2015. pulski Mighty Zazuum promovira svoj novi album Into the Unknown, a u goste im stižu i riječki bendovi Asheraah i Flip Flop Fatality.

Mighty Zazuum je ime iza kojeg stoje pet glazbenika koji dolaze iz Pule, a aktivni su od 2010. godine. Njihova glazba svoje korijene vuče iz stare škole, uzevši kao bazu progresivni rock koji su iskombinirali sa psihodeličnim zvucima 60-ih i 80-ih, a sve to prošarano je i modernim zvucima koje im daju posebnu ambijentalnu atmosferu. Na njihovu kreativnost traga su ostavili bendovi poput The Mars Volta, Kyuss i Tool. Osim glazbe, povezuje ih i zajednička filozofija koja je protkana u njihove tekstove i glazbu.

Više o bendu Mighty Zazuum pronađi ovdje.

Asheraah je peteročlani bend iz Rijeke, utemeljen 2009. godine, što se pokazalo kao pravo vrijeme za prelazak na "sporu" stranu, prebirući jednako dobro između utjecaja čeških Lvmen i kalifornijskih Neurosis. Začinili su pjesme dugačkim uvodima, snažnim razradama i vizualnim stimulansima. Nakon izmjena u postavi ponovno kreću okupirati naše misli svirajući pjesme s prvog albuma The Mountain, izdanog za zagrebački Geenger Records. Trenutno rade na novom materijalu.

Više o bendu Asheraah možeš saznati ovdje.

Razlazom riječkog benda Hesus Attor, Vedran Medanić i Hrvoje Karabaić tražeći bubnjara za svoj novi projekt riješenje nalaze u bivšem bubnjaru Asheraah, Leni Crnković. Koristeći bubanj, bass, klavijature i vokal Flip Flop Fatality pronalaze svoj vlastiti izraz u kojem iskusno glazbeno uho osim math rocka, psy rocka te noisea može čuti i lijepe ambijentalne dijelove koji fino zaokružuju ovu neobičnu, ali slušljivu priču. Tako Flip Flop Fatality kroz svoju glazbenu mantru spajanjem agresivnog i opuštajućeg, publici garantiraju zanimljivo i psihotično muzičko putovanje.

Više o bendu Flip Flop Fatality možeš saznati ovdje.