MAGz + Fakirs Bay

Kada
Gdje
Monteparadiso Hacklab

 

2017. godina počinje s novim bendovima u Monteparadisu. Baš oko 14. 1. ćete početi odustajati od vaših novogodišnjih rezolucija, najbolje je onda da dođete proslaviti početak nove tapije u Monteparadiso Hacklab :)

Fakirs Bay (Lecce, Italija)
Street Hardcore Rock´n´Roll

The Fakirs Bay iz Leccea su nastali u siječnju 2015. godine. Za sebe kažu da su beskompromisni hardcore rock'n'roll bend, a zvuk izvlače iz garage punka iz šesdesetih, rockabillya iz 50ih, sve zajedno pomiješano s hardcore punk stavom.
U bendu su Lou Gopher na gitari i vokalu, Ema Ciminiera na basu i Mark Shinoki na bubnjevima. Svi članovi imaju dosta iskustva na talijanskoj sceni sa svojim prijašnjim bendovima. Lou Gopher je bio aktivan i na talijanskoj angažiranoj hip-hop sceni (Isola Posse, Sangue Misto, Sud Sound System...).
U rujnu 2015. izdali su EP "The Wildest Position" na kojem se nalaze 5 stvari. Kažu da njihovi tekstovi objašnjavaju tko su Fakirs Bay (dođite pa ćete čuti).


MAGz (Treviso, Italija)
Senior Punk Rock

MAGz je naizgled noviji bend koji je nastao 2015. godine, ali ekipa je odavno poznata na talijanskoj i široj sceni. Tu su Max na gitari i vokalima, Arrigo na basu i Giunko na bubnjevima. Arrigo i Giunko su svirali zajedno u hardcore bendu Creepshow (1987.-1994.), zatim ponovno Arrigo i Max u Miriamplace (1995.-1999.). Max i Giunko su svirali kasnije i u Senza Sicura (1995.-2004.) i s njima izdali 6 LP-a. Arrigo je svirao i u psychobilly bendu Rusty Cage.
Njihova je glazba pod jakim utjecajem američkog hardcore punka iz 80ih, nešto garagea i britanskog i talijanskog rocka. Radi takve “starinske” mješavine svoj zvuk nazivaju “Senior Punk Rock”.
Za sada imaju demo s 13 stvari kojeg su snimili u prolječe 2016. godine.